1 Şubat 2018 Perşembe

BELEDİYE'DEN MAMA-SU ODAĞI TALEP DİLEKÇESİ

… BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA,


Hayvanları Koruma Kanunu Yönetmeliği Madde 21/1/(d) ve Madde 7/1/(e) ve T.C İçişleri Bakanlığı Özel İdare ve Belediye Hizmetlerinde Gönüllü Katılım Yönetmeliği Madde 5, 6 ve 9 hükümleri ile belediyelerin sahipsiz hayvanlara yönelik hizmetlerde ‘’gönüllüler’’ ile birlikte çalışmasını hükme bağlamıştır.

Hayvanları Koruma Kanunu Yönetmeliği Madde 21/1/(d)’ de belediyelerin, gönüllü kişi/kuruluşlarla iş birliği içerisinde besleme odakları kurma ve hayvanların beslenmesine yardımcı olma konusu açıkça belirtilmiştir.
'MADDE 21 – (1) Toplanılan sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlar aşağıdaki esaslara göre bakılır: d) Sahipsiz hayvanlara besleme odağı kurmakla görevlendirilmiş belediyeler, gönüllü kuruluşlarla iş birliği içerisinde besleme odakları kurar ve hayvanların beslenmesine yardımcı olur. Hayvanlar, hiçbir suretle ilgili belediye sınırları dışındaki bir ortama, ormanlık alana veya diğer yaban hayatı yasam alanlarına bırakılmaz.'


Bu bağlamda,

1. Hayvanları Koruma Kanunu Yönetmeliği Madde 21/1/(d) hükmü gereğince, üzerinde … BELEDİYESİ’NİN adı ve logosu bulunan "Sokaklar, parklar ve kaldırımlar kamuya aittir. Burada yaşayan hayvanlar, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun koruması ve güvencesi altındadır. Hayvanlara zarar vermek yasaya göre cezaya tabidir. Beslenme odağına yabancı madde atıp zarar verenler hakkında yasal işlem yapılacaktır" yazılı ‘’YASAL UYARI TABELALI BESLENME VE SU ODAKLARI" yapılmasını ve … başta olmak üzere … bölgesinde/mahallesinde/adresinde gönüllüler ile iş birliği yapılarak uygun yerlere yerleştirilmesini talep ediyoruz.

Bu taleplerimize ve müracaatımıza ilişkin 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği kanuni süre içerisinde tarafımıza bilgi ve cevap verilmesini saygılarımızla arz ederiz.

AD SOYAD
T.C NO





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

5199 SAYILI YASAYI İHLAL EDEN SİTE YÖNETİMLERİ İLE İLGİLİ ORMAN VE SU İŞLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ'NE ŞİKAYET YAZISI ÖRNEĞİ

TC.  TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI … İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE, … Sitesi Yönetimi, … (olayın detayları) yapmak sureti ile 5199 sayılı Hayv...