5 Şubat 2018 Pazartesi

SİTE/MAHALLEDE BAKILAN SAHİPSİZ HAYVANA EZİYET EDEN ŞAHIS İÇİN ORMAN VE SU İŞLERİNE SUÇ DUYURUSU




                         

                           TC.  TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
                            ... İl Müdürlüğü'ne


… tarihinde … adresinde ikamet eden … isimli şahısın aynı sokakta mahalledeki gönüllüler tarafından bakılan köpeğe taşla/sopayla saldırarak şiddet uyguladığı görülmüştür. Kamera kayıtlarında tüm olay yer almaktadır (EK.1) Sonrasında köpek sakatlanmıştır ve akıbeti belli değildir. Ek olarak, aynı bölgede yaşayan diğer köpekler de aynı şahıs sebebi ile tehlike altındadırlar.
… isimli şahıs, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 3. Maddesi (a) bendini, 4. Maddesi (d) bendini ve Uygulama Yönetmeliğinin 21. Maddesi (g) bendini ihlal etmiştir.  (EK.2)

Bu bağlamda,
5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na ve Uygulama Yönetmeliği’ne aykırı davranarak yasal yaşam yerindeki köpeğe şiddet uygulayan ve rahat yaşamasına izin vermeyen … isimli şahıs hakkında T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı … İl Müdürlüğü tarafından idari işlem başlatılmasını talep ediyoruz.

Müracaatımıza ilişkin tarafımıza 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımla arz ederim.

TC NO
AD SOYAD

Ek.1
Olay ile ilgili video/fotoğraf

Ek.2

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 3.Maddesi a) bendi Yaşam Ortamı' nı ;
"Yaşam Ortamı: Bir hayvanın veya hayvan topluluğunun doğal olarak yaşadığı yeri tanımlar” diyerek hükme bağlamış, her sokak hayvanının yaşadığı semte/alana ait bir sokak/mahalle/site sakini olduğunu belirtmiş ve site/apartman bahçesi gibi ortak alanlarda, sokak hayvanlarının her yerde özgürce bulunabileceğini ifade etmiştir.

4.Madde (d) bendi
“Hiçbir maddî kazanç ve menfaat amacı gütmeksizin, sadece insanî ve vicdanî sorumluluklarla, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlara bakan veya bakmak isteyen ve bu Kanunda öngörülen koşulları taşıyan gerçek ve tüzel kişilerin teşviki ve bu kapsamda eşgüdüm sağlanması esastır.”

Uygulama Yönetmeliği'nin 21/g bendinde;
"Sahipli veya sahipsiz hiçbir hayvan belediye, gönüllü kuruluş veya diğer üçüncü şahıslarca belediye sınırları dışında yaban hayatı yaşam alanlarına bırakılmaz.” şeklinde konuyu hükme bağlayarak sokak hayvanlarının bulunduğu ortamdan alınmasına/taşınmasına yasak getirmiş; yani YAŞAM ORTAMI’nı garanti altına almıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

5199 SAYILI YASAYI İHLAL EDEN SİTE YÖNETİMLERİ İLE İLGİLİ ORMAN VE SU İŞLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ'NE ŞİKAYET YAZISI ÖRNEĞİ

TC.  TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI … İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE, … Sitesi Yönetimi, … (olayın detayları) yapmak sureti ile 5199 sayılı Hayv...