2 Şubat 2018 Cuma

TRAFİKTE KÖPEĞİ ARACINA BAĞLAYARAK SÜRÜKLEYEN ŞAHISLAR İÇİN VALİLİĞE SUÇ DUYURUSU


                                     T.C … Valiliği Yüksek Makamına, 



… tarihinde … ili … ilçesine bağlı … Mahallesi’nde şahsın, arabasının/traktörünün arkasına iple bağladığı köpeği, acımasızca kilometrelerce sürüklediğii görüntüler, sosyal medyada ve basında yayınlanmıştır. (EK.1) 

Hayvanlara uygulanan şiddetin, insana karşı şiddetin "ön habercisi" olduğu kanıtlanmıştır. 
Bu bağlamda aşağıdaki hususlar için ilgili yasalar çerçevesinde ilgili kurumlar nezdinde araçta/traktörde bulunan şahsın kimliği tespit edilerek haklarında soruşturma açılmasını ve konuya ilişkin idari işlem ve koruyucu sosyal politikalar çerçevesinde tedbirler alınmasını talep ediyoruz. 

1. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu Madde 179/2 uyarınca “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma” suçundan … Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma açılmasını ve idari para cezası verilmesini, aracın trafik muayene ve sigorta işlemlerinin kontrol edilmesini, bulunacak olumsuzluklar nedeniyle aracın trafikten men edilmesi konusunun değerlendirilmesini, (EK.2) 

2. Köpeğe uygulanan vahşet açısından 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu MADDE 14 (a) (b) bendleri gereğince şahsa soruşturma açılmasını ve idari para cezası verilmesini, (EK.3) 

3. Ayrıca, araçta bulunan şahsın 'insanlar' için de potansiyel tehlike olma ihtimali nedeniyle müşahede altına alınmaları için rehabilitasyon merkezine sevklerinin Valilik yetkisi ile değerlendirmeye alınmasını talep ediyoruz. 

Soruşturmaya dair yapılacak adli-idari işlemler ve müracaatıma ilişkin, tarafımıza 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.


Ad Soyad

TC No










EK1. 
Olay ile ilgili fotoğraf ve video linki 

EK.2 
5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu MADDE 179 
Trafik güvenliğini tehlikeye sokma 
(1) Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşımının güven içinde akışını sağlamak için konulmuş her türlü işareti değiştirerek, kullanılamaz hale getirerek, konuldukları yerden kaldırarak, yanlış işaretler vererek, geçiş, varış, kalkış veya iniş yolları üzerine bir şey koyarak ya da teknik işletim sistemine müdahale ederek, başkalarının hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından bir tehlikeye neden olan kişiye bir yıldan altı yıla kadar hapis cezası verilir. 
(2) Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. 

EK.3 
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 
Yasaklar 
MADDE 14. - Hayvanlarla ilgili yasaklar şunlardır: 
a) Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek. 
b) Hayvanları, gücünü aştığı açıkça görülen fiillere zorlamak. 


Madde 28-  k) 14’üncü maddenin (a), (b), (c), (d), (e), (g), (h), (ı), (j) ve (k) bentlerine aykırı davrananlara ikiyüzellimilyon lira idarî para cezası; (f) ve (l) bentlerine aykırı davrananlara hayvan başına ikimilyarbeşyüzmilyon lira idarî para cezası verilir, kesilmiş ve canlı hayvanlara el konulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

5199 SAYILI YASAYI İHLAL EDEN SİTE YÖNETİMLERİ İLE İLGİLİ ORMAN VE SU İŞLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ'NE ŞİKAYET YAZISI ÖRNEĞİ

TC.  TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI … İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE, … Sitesi Yönetimi, … (olayın detayları) yapmak sureti ile 5199 sayılı Hayv...