6 Şubat 2018 Salı

DEVE/BOĞA GÜREŞLERİNİ VALİLİKTEN SORGULAMA DİLEKÇESİ

                               


                                      T.C … VALİLİK YÜKSEK MAKAMI’NA



Sosyal medyada … Belediyesi tarafından … tarihinde saat …’de … Alanı’nda … Belediyesi Deve/Boğa Güreşleri düzenleneceği açıklanmıştır. (EK.1)

5199 Hayvanları Koruma Kanunu Madde 11’de Hayvanlar, doğal kapasitesini veya gücünü aşacak şekilde veya yaralanmasına, gereksiz acı çekmesine, kötü alışkanlıklara özendirilmesine neden olacak yöntemlerle eğitilemez.
Hayvanları başka bir canlı hayvanla dövüştürmek yasaktır.  Folklorik amaca yönelik, şiddet içermeyen geleneksel gösteriler, Bakanlığın uygun görüşü alınarak il hayvanları koruma kurullarından izin alınmak suretiyle düzenlenebilir.’ hükmü bulunmaktadır.

… tarihinde düzenlenecek Deve/Boğa Güreşleri ile ilgili … Belediyesi tarafından T.C Orman Ve Su İşleri Bakanlığı’nın görüşü alınarak il hayvanları koruma kurulundan gerekli resmi iznin alınıp alınmadığının sorgulanmasını talep ediyoruz.

Makamınızca yürütülmesini talep ettiğimiz ve yapılan işlemler hakkında 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.


AD SOYAD
T.C NO

EK.1
Deve/Boğa güreşi düzenlenmesi ile ilgili fotoğraf/video linkleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

5199 SAYILI YASAYI İHLAL EDEN SİTE YÖNETİMLERİ İLE İLGİLİ ORMAN VE SU İŞLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ'NE ŞİKAYET YAZISI ÖRNEĞİ

TC.  TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI … İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE, … Sitesi Yönetimi, … (olayın detayları) yapmak sureti ile 5199 sayılı Hayv...