5 Şubat 2018 Pazartesi

SOKAK HAYVANINA ŞİDDET UYGULAYAN ŞAHISLAR HAKKINDA VALİLİĞE SUÇ DUYURUSU

                                        T.C … VALİLİK YÜKSEK MAKAMI’NA;


… tarihinde … ili … ilçesi … mahallesi/adresinde bir şahıs, kediye/köpeğe … şekilde çok ağır işkence uygulamıştır; bu görüntüler mobese kayıtlarında/videoda mevcuttur (EK.1)

Her türlü sapkınlığın ve vahşetin azami seviyeye çıktığı günümüzde, aynı zamanda insana karşı şiddetin "ön habercisi" olması nedeni ile "hayvanlara uygulanan şiddet ve işkence", ilgili tüm kurumlarca önemle değerlendirilmelidir.


Bu bağlamda;

Bu şahsın T.C. … İl Emniyet Müdürlüğü tarafından mobese kamera kayıtları incelenerek, kimlik tespitinin yapılarak ikamet ettiği adresin bulunmasını,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı … İl Müdürlüğü ile işbirliği yaparak rehabilitasyona alınması konusunda çalışmaların başlatılmasının değerlendirilmesini,

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 14. Maddesi gereği hayvana işkence ve eziyet etmekten Orman ve Su İşleri Bakanlığı … İl Müdürlüğü tarafından şahıs hakkında soruşturma açılmasını, 28. Maddesi gereği idari para cezası uygulanmasını (EK.2) talep ediyoruz.

Soruşturmaya dair yapılacak adli-idari işlemler ve müracaatıma ilişkin, tarafımıza 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.


AD SOYAD
TC NO



EK.1
OLAY İLE İLGİLİ FOTOĞRAF/VİDEO LİNKLERİ


EK.2 5199 HAYVANLARI KORUMA KANUNU

Yasaklar
MADDE 14. — Hayvanlarla ilgili yasaklar şunlardır:
a) Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek.
b) Hayvanları, gücünü aştığı açıkça görülen fiillere zorlamak.
j) Hayvanlarla cinsel ilişkide bulunmak, işkence yapmak.
k) Sağlık nedenleri ile gerekli olmadıkça bir hayvana zor kullanarak yem yedirmek, acı, ıstırap ya da zarar veren yiyecekler ile alkollü içki, sigara, uyuşturucu ve bunun gibi bağımlılık yapan yiyecek veya içecekler vermek.

MADDE 28 

k) 14 üncü maddenin (a), (b), (c), (d), (e), (g), (h), (ı), (j) ve (k) bentlerine aykırı davrananlara ikiyüzellimilyon lira idarî para cezası; (f) ve (l) bentlerine aykırı davrananlara hayvan başına ikimilyarbeşyüzmilyon lira idarî para cezası verilir, kesilmiş ve canlı hayvanlara el konulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

5199 SAYILI YASAYI İHLAL EDEN SİTE YÖNETİMLERİ İLE İLGİLİ ORMAN VE SU İŞLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ'NE ŞİKAYET YAZISI ÖRNEĞİ

TC.  TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI … İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE, … Sitesi Yönetimi, … (olayın detayları) yapmak sureti ile 5199 sayılı Hayv...