3 Şubat 2018 Cumartesi

ATEŞLİ SİLAH İLE SAHİPLİ HAYVANI VURAN ŞAHIS İLE İLGİLİ ORMAN VE SU İŞLERİ'NE SUÇ DUYURUSU

    



          TC.  TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI … İL MÜDÜRLÜĞÜ’ne,

 

… tarihinde … ilinde bir şahsın … iddiasıyla sahipli köpeği silahla/tüfekle vurduğu/öldürdüğü/arabasının bagajına koyarak bölgeden uzaklaştırdığı aynı tarihli kamera kayıtlarında/sosyal medyada yer alan fotoğraflar/video’ da gözükmektedir. Köpek sahibinin de ifadesinde olay yer almaktadır (Ek.1) 

Bu şahıs hakkında fotoğraf/video kayıtlarında gözüken plaka bilgileri doğrultusunda tarafınızca istihbari çalışma yapılarak, 5199 Hayvanları Koruma Kanunu Madde 4 ve Madde 14/a ihlali sebebi ile idari işlem uygulanmasını (Ek.2),

TCK 5237 Madde 151 ihlali sebebi ile şahıs hakkında soruşturma açılmasını talep ediyoruz. (Ek.3)

Soruşturmaya dair yapılacak adli-idari işlemler ve müracaatıma ilişkin, tarafımıza 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.


AD SOYAD
TC NO

EK1.
Olay ile ilgili fotoğraf/video linki
Köpek sahibi/şahitlerin ifadeleri

EK.2
5199 Hayvanları Koruma Kanunu
MADDE  4. - Hayvanların korunmasına ve rahat yaşamalarına ilişkin temel ilkeler şunlardır:
a) Bütün hayvanlar eşit doğar ve bu Kanun hükümleri çerçevesinde yaşama hakkına sahiptir.
b) Evcil hayvanlar, türüne özgü hayat şartları içinde yaşama özgürlüğüne sahiptir. Sahipsiz                     hayvanların da, sahipli hayvanlar gibi  yaşamları desteklenmelidir.
c) Hayvanların korunması, gözetilmesi, bakımı ve kötü muamelelerden uzak tutulması için gerekli önlemler alınmalıdır.
d) Hiçbir maddî kazanç ve menfaat amacı gütmeksizin, sadece insanî ve vicdanî sorumluluklarla,  sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlara bakan veya bakmak isteyen ve bu Kanunda öngörülen koşulları taşıyan gerçek ve tüzel kişilerin teşviki ve bu kapsamda eşgüdüm sağlanması esastır.  


Yasaklar
MADDE 14. - Hayvanlarla ilgili yasaklar şunlardır:
a) Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek.

Cezalar
MADDE 28. — Bu Kanun hükümlerine aykırı davrananlara aşağıdaki cezalar verilir:
k) 14. üncü maddenin (a), (b), (c), (d), (e), (g), (h), (ı), (j) ve (k) bentlerine aykırı davrananlara ikiyüzellimilyon lira idarî para cezası; (f) ve (l) bentlerine aykırı davrananlara hayvan başına ikimilyarbeşyüzmilyon lira idarî para cezası verilir, kesilmiş ve canlı hayvanlara el konulur.

Ek. 3
TCK 5237
Mala zarar verme Madde 151- (1) Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. (2) Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldüren, işe yaramayacak hale getiren veya değerinin azalmasına neden olan kişi hakkında yukarıdaki fıkra hükmü uygulanır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

5199 SAYILI YASAYI İHLAL EDEN SİTE YÖNETİMLERİ İLE İLGİLİ ORMAN VE SU İŞLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ'NE ŞİKAYET YAZISI ÖRNEĞİ

TC.  TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI … İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE, … Sitesi Yönetimi, … (olayın detayları) yapmak sureti ile 5199 sayılı Hayv...