3 Şubat 2018 Cumartesi

UYUŞTURUCU İLAÇ İLE KÖPEKLERİ TOPLAYAN/ÖLDÜREN BELEDİYE HAKKINDA VALİLİĞE ŞİKAYET DİLEKÇESİ

                        




                                          T.C … VALİLİK YÜKSEK MAKAMI’NA



… tarihinde … Belediyesi’nin, “Uyuşturucu” türevi olan ALFAMİNE/benzeri ilaçları tüfek ve üfleme borusunda kullanarak köpekleri yakalayarak öldürdüğü fotoğraf ve videolar ile kanıtlanmıştır. (EK.1) 

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Uygulama Yönetmeliği Madde 20 de açıkça belrtilen “toplama ekiplerince uyuşturucu tüfek uygulamaları ile yakalama ancak veteriner hekim kontrolü altında yapılır.” Maddesini ihlal etmiş bulunmaktadırlar. (EK.2) 

Ek olarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünün “11.11. 2015 tarihli ve 78581767-325.20.02-35452 sayılı resmi yazısında”, Alfamin ve türevlerini içeren bu tür anastezik ilaçların sadece reçete karşılığında VETERİNER HEKİMLERE satılacağı ve sadece VETERİNER HEKİMLER tarafından UYGULANACAĞI açıkça belirtilmiştir. (EK.3) 

Ancak … Belediyesi’nin toplama ekipleri, bu uyuşturucu ilaçları yasaya aykırı olarak arabalarında serbestçe taşımakta, başlarında veteriner hekim olmadan iğneli uygulama yaparak hayvanları öldürmektedir.(EK.1)
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünün yazısını da ihlal etmiş bulunmaktadırlar 

Bu bağlamda: 

1. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce istihbari çalışma yapılmasını, 

2. … Belediyesi toplama araçlarında arama yapılmasını, 

3. Bu ilacı serbestçe görevlilere veren … Belediyesi yöneticileri ve taşıyan uygulayan … Belediyesi görevlileri hakkında soruşturma açılarak 5237 sayılı TCK 188/3 e göre adli idari işlem yapılmasını, (EK.4) 

4. Ayrıca, bu tür anestezik ilaçların … Belediyesi görevlileri tarafından kullanılması “iş sağlığı ve iş güvenliğine de” aykırı olması nedeni ile, tespit edilmesi halinde durumun Çalışma Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumuna da bildirilmesini talep ediyoruz. 

Müracaatımıza ilişkin tarafımıza 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz. 

AD SOYAD
TC NO




Ek 1:   
Olay ile ilgili fotoğraf/video linkleri

EK.2 5199 Hayvanları Koruma Kanunu Uygulama Yönetmeliği Madde 20 de “toplama ekiplerinin taşıması gereken özellikler açıkça belirtilmiştir: 

“MADDE 20 – (1) Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlar aşağıdaki esaslara göre toplatılır: a) Belediyelerde sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması için ihtiyacı karşılayacak bir toplama ekibi kurulur. b) Belediyeler tarafından, hayvan toplama ekiplerinin kurulması, bu kişilerin ehil kişilerden oluşması ve dönemsel olarak sorumlu veteriner hekimce eğitime tutulmaları sağlanır. d) Sahipsiz hayvanlar öncelikle kafes ve ağ ile yakalanır. Bu metotlarla yakalamanın mümkün olmadığı durumlarda yakalama sopasıyla da yakalama yapılabilir. Uyuşturucu tüfek uygulamaları ile yakalama ancak veteriner hekim kontrolü altında yapılır.” 

EK.3 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü RESMİ YAZISI 
T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü 
Sayı:78581767-325.20.02-35452 / Tarih: 11.11.2015 
Konu: Veteriner İlacı Olarak Kullanılan Başta Alfamine %10 Enjeksiyonluk Çözelti Gibi Anestezik İlaçların Kullanımı Hakkında Bilgi Talebi
Alfamine %10 Enjeksiyonluk çözelti ve benzeri anestezik ürünlerle ilgili bilgi talep ettiğiniz ilgide kayıtlı yazınız incelenmiştir. Hayvan sağlığında çok sayıda anestezik madde kullanılmakta olup, bu maddeleri içeren ürünlerin yazınızda talep etmiş olduğunuz özelliklerine dair bilgiler maddelere göre farklılık göstermekte, bu bilgiler ise her ürünün prospektüsünde detaylı olarak yer almaktadır. Yazınızda belirtilen Alfamin isimli ürünün tüm bilgilerini içeren onaylı prospektüsünün bir örneği bilgi amacıyla tarafınıza ekte gönderilmektedir. Bu ürünlerin kaza sonucu insanlara enjekte edilmesi sonucu acilen ürün ve prospektüsü ile birlikte en yakın hekime başvurulması gerekmektedir. 
Diğer taraftan bahse konu ürün reçete ile sadece veteriner hekimlere satılabilir ve sadece veteriner hekimler tarafından uygulanmalıdır. 
Bilgilerinizi rica ederim 
Dr. Semra YILMAZ/ Bakan a./ Daire Başkanı 

EK.4 
1. Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçu, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 188. maddesinde düzenlenmiştir. Maddenin 3. fıkrasında, suça konu maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak ülke içinde satan, satışa arz eden, başkalarına veren, sevk eden, nakleden, depolayan, satın alan, kabul eden veya bulunduran kişilerin 10 yıldan az olmamak üzere (6545 sayılı Kanun öncesi ceza miktarı 5 ila 15 yıl olarak belirlenmiş idi) hapis ve yirmi bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacağı hüküm altına alınmıştır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

5199 SAYILI YASAYI İHLAL EDEN SİTE YÖNETİMLERİ İLE İLGİLİ ORMAN VE SU İŞLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ'NE ŞİKAYET YAZISI ÖRNEĞİ

TC.  TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI … İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE, … Sitesi Yönetimi, … (olayın detayları) yapmak sureti ile 5199 sayılı Hayv...