3 Şubat 2018 Cumartesi

SOSYAL MEDYA'DA HAYVANLARA İŞKENCE ETTİĞİNİ/ÖLDÜRDÜĞÜNÜ DUYURAN ŞAHISLAR İÇİN VALİLİĞE SUÇ DUYURUSU





T.C … VALİLİK YÜKSEK MAKAMINA;




… ili … ilçesi’nde yaşayan … isimli şahıs, kedi/köpek birçok canlıya işkence edip zarar vererek öldürmüştür, bu vahşetleri teşvik ve duyurmak amaçlı sosyal medya hesabından fotoğraf ve videoları ile detaylı paylaşmıştır. (Ek.1)

Her türlü sapkınlığın ve vahşetin azami seviyeye çıktığı günümüzde, aynı zamanda insana karşı şiddetin "ön habercisi" olması nedeni ile "hayvanlara uygulanan şiddet", tüm kurumlarca önemle değerlendirilmelidir.



Bu bağlamda;

1-) … Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından … isimli şahsın yapmış olduğu sosyal medya paylaşımları doğrultusunda kimlik teyidi yapılarak yaşadığı ev adresinin bulunmasını,

2-) Kedi/köpeği işkence ile öldüren … isimli şahıs hakkında T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı … İl Müdürlüğü tarafından 5199 Hayvanları Koruma Yasası Madde 14/a ihlali sebebi ile kendisine soruşturma açılarak idari para cezası verilmesini, bu kişinin hayvan sahiplenmesinin yasaklanmasını,

2-) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı … İl Müdürlüğü tarafından … isimli şahıs ve ailesi için istihbari çalışma başlatılıp bilgilerin doğruluğunun araştırılması, soruşturma açılmasını ve konuya ilişkin idari işlem ve koruyucu sosyal politikalar çerçevesinde tedbirler alınarak, makamınızca rehabilitasyona alınması konusunun değerlendirilmesini talep ediyoruz.

Soruşturmaya dair yapılacak adli-idari işlemler ve müracaatıma ilişkin, tarafımıza 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.


AD SOYAD
TC. NO

EK.1
Şahsa ait sosyal medya hesaplarının/ekran görüntülerinin linkleri

EK.2
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu
MADDE 14.- Hayvanlarla ilgili yasaklar şunlardır:
a) Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek.

Cezalar
MADDE 28.- Bu Kanun hükümlerine aykırı davrananlara aşağıdaki cezalar verilir:
k) 14. üncü maddenin (a), (b), (c), (d), (e), (g), (h), (ı), (j) ve (k) bentlerine aykırı davrananlara ikiyüzellimilyon lira idarî para cezası; (f) ve (l) bentlerine aykırı davrananlara hayvan başına ikimilyarbeşyüzmilyon lira idarî para cezası verilir, kesilmiş ve canlı hayvanlara el konulur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

5199 SAYILI YASAYI İHLAL EDEN SİTE YÖNETİMLERİ İLE İLGİLİ ORMAN VE SU İŞLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ'NE ŞİKAYET YAZISI ÖRNEĞİ

TC.  TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI … İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE, … Sitesi Yönetimi, … (olayın detayları) yapmak sureti ile 5199 sayılı Hayv...