3 Şubat 2018 Cumartesi

ATEŞLİ SİLAH İLE SAHİPLİ HAYVANI VURAN ŞAHIS İLE İLGİLİ VALİLİĞE SUÇ DUYURUSU





T.C … VALİLİK YÜKSEK MAKAMINA,

 

… tarihinde … ilinde bir şahsın … iddiasıyla sahipli köpeği silahla/tüfekle vurduğu/öldürdüğü/arabasının bagajına koyarak bölgeden uzaklaştırdığı aynı tarihli kamera kayıtlarında/sosyal medyada yer alan fotoğraflar/video’ da gözükmektedir. Köpek sahibinin ifadesinde de olay yer almaktadır. (Ek.1)


Meskûn mahalde sokak hayvanını ateşli silah ile öldürerek 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu Madde 170/1 (c) bendini ve sahipli hayvana zarar vererek TCK Madde 151’ i ihlal etmiş olan bu şahsın kamera kayıtları/plaka bilgileri doğrultusunda … İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kimlik tespitinin yapılarak hakkında soruşturma başlatılmasını talep ediyoruz.


Soruşturmaya dair yapılacak adli-idari işlemler ve müracaatıma ilişkin, tarafımıza 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.

AD SOYAD
T.C NO

EK1.

Olay ile ilgili fotoğraf/video linki

Köpek sahibinin/şahitlerin ifadeleri


EK2.

5237 Sayılı TCK

Madde 170-Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması

Madde 170- (1) Kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda;
c) Silahla ateş eden veya patlayıcı madde kullanan, kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
TCK 5237

Mala zarar verme Madde 151- (1) Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. (2) Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldüren, işe yaramayacak hale getiren veya değerinin azalmasına neden olan kişi hakkında yukarıdaki fıkra hükmü uygulanır.

     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

5199 SAYILI YASAYI İHLAL EDEN SİTE YÖNETİMLERİ İLE İLGİLİ ORMAN VE SU İŞLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ'NE ŞİKAYET YAZISI ÖRNEĞİ

TC.  TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI … İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE, … Sitesi Yönetimi, … (olayın detayları) yapmak sureti ile 5199 sayılı Hayv...