3 Şubat 2018 Cumartesi

EVİNDEKİ KÖPEĞİNE CİNSEL TACİZDE BULUNAN ŞAHISLAR İÇİN VALİLİĞE SUÇ DUYURUSU






                                           T.C … Valiliği Yüksek Makamı’ na



…tarihinde … adresinde … isimli/bir şahsın evindeki köpeklere tecavüz ettiği bilgisine ulaşılmıştır. Konuya ilişkin tanık ifadeleri/fotoğraf/videolar mevcuttur. (Ek.1)

Suça konu eylemi işleyen şahsın kimliğinin tespit edilerek, 5199 sayılı Kanunun Madde 14/(a),(b),(j) bendine aykırı davranmış olduğundan dolayı Madde 28 (1) (k) bendi hükmü uyarınca idari para cezası uygulanmasını (Ek.2),

Toplumsal infiale yol açan bu vahim olayı yapan şahsın Türk Ceza Kanunu’nun “Hayasızca Hareketler” başlıklı 225. Maddesi dolayısıyla cezalandırılmak üzere (Ek.3) iddianame düzenlenmesi için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasını,

Köpeğe tecavüz eden şahıs, tüm toplum için ciddi bir tehdit oluşturduğundan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı .... İl Müdürlüğü tarafından rehabilitasyona alınması için gerekli değerlendirmenin yapılmasını,

5199 Hayvanları Koruma Kanunu 24. Maddesi gereği ve uluslararası sözleşmeler gereği bu şahısın evinde ve çevresinde bulunan hayvanların alınarak yeniden sahiplendirilmelerini ya da koruma altına alınmalarını talep ediyoruz. (Ek.4)

Müracaatımıza ilişkin yapılan işlemler ile ilgili tarafımıza 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımla arz ederim.


Tc no
Ad soyadı

Ek.1

Olay ile ilgili fotoğraf video
Tanıkların ifadeleri


Ek.2
5199 Hayvanları Koruma Kanunu
Madde 14- Hayvanlarla ilgili yasaklar şunlardır: a) Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek. b) Hayvanları, gücünü aştığı açıkça görülen fiillere zorlamak. j) Hayvanlarla cinsel ilişkide bulunmak, işkence yapmak.

Madde28- k) 14 üncü maddenin (a), (b), (c), (d), (e), (g), (h), (ı), (j) ve (k) bentlerine aykırı davrananlara üçyüz Türk Lirası; (f) ve (l) bentlerine aykırı davrananlara hayvan başına üç bin Türk Lirası idari para cezası verilir. Kesilmiş ve canlı hayvanlara el konulur. 



Ek.3
Türk Ceza Kanunu
Yedinci Bölüm: Genel Ahlâka Karşı Suçlar 
Hayasızca Hareketler 
Madde 225- (1) Alenen cinsel ilişkide bulunan veya teşhircilik yapan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Ek.4
5199 Hayvanları Koruma Kanunu
Koruma altına alma

Madde 24. — Bu Kanunun hayvanları korumaya yönelik hükümlerine aykırı hareket eden ve bu suretle bulundurduğu hayvanların bakımını ciddi şekilde ihmal eden ya da onlara ağrı, acı veya zarar veren kişilerin denetimle yetkili merci tarafından hayvan bulundurması yasaklanır ve hayvanlarına el konulur. Söz konusu hayvan yeniden sahiplendirilir ya da koruma altına alınır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

5199 SAYILI YASAYI İHLAL EDEN SİTE YÖNETİMLERİ İLE İLGİLİ ORMAN VE SU İŞLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ'NE ŞİKAYET YAZISI ÖRNEĞİ

TC.  TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI … İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE, … Sitesi Yönetimi, … (olayın detayları) yapmak sureti ile 5199 sayılı Hayv...