3 Şubat 2018 Cumartesi

YASAK IRK ÜRETİM/SATIŞININ YAPILDIĞI WEB SİTESİNİ EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE ŞİKAYET DİLEKÇESİ




                                T.C İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü
                                  Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına,



isimli online köpek üretim-satış web sayfası (Ek.1), 5199 Hayvanları Koruma Yasası 8. ve 14/L maddelerini ihlal ettiğinden (Ek.2) ve faturasız satış yaparak 213 sayılı Vergi Usul Kanunun 359. Maddesini ihlal ettiğinden (Ek.3) haklarında tarafınızca soruşturma açılarak, araştırılma yapılmasını, web sitesi merkezinin bulunduğu açık adresin tespit edilmesini, 

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 8. maddesine karşı gelerek köpeklerin kulaklarını kesme suçundan ve aynı kanunun 14/L maddelerine karşı gelerek Pitbull Terrier gibi yasak ırkları üretmek; sahiplendirmek, satışı ve reklamını yapmak; sergilemek suçlarından bulunduğu bölgenin Orman Su İşleri Bölge Müdürlüğü'nce haklarında soruşturma açılarak idari işlem yapılmasını,

213 sayılı Vergi Usul Kanunun 359. Maddesini ihlal ederek faturasız satış yapmak ve vergisiz kazanç sağlamak suçlarından T.C Maliye Bakanlığı tarafından haklarında soruşturma açılmasını, adli işlem yapılmasını talep ediyoruz. 

Soruşturmaya dair yapılacak adli-idari işlemler ve müracaatıma ilişkin, tarafımıza 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.


Ad Soyad
TC No


Ek.1
Web Sitesinin linki


Ek.2
5199 Hayvanları Koruma Kanunu
Yasak müdahaleler
MADDE 8.- Bir hayvan neslini yok edecek her türlü müdahale yasaktır.
Hayvanların, yaşadıkları sürece, tıbbî amaçlar dışında organ veya dokularının tümü ya da bir bölümü çıkarılıp alınamaz veya tahrip edilemez. 
Ev ve süs hayvanının dış görünüşünü değiştirmeye yönelik veya diğer tedavi edici olmayan kuyruk ve kulak kesilmesi, ses tellerinin alınması ve tırnak ve dişlerinin sökülmesine yönelik cerrahi müdahale yapılması yasaktır. Ancak bu yasaklamalara; bir veteriner hekimin, veteriner hekimliği uygulamaları ile ilgili tıbbî sebepler veya özel bir hayvanın yararı için gerektiğinde tedavi edici olmayan müdahaleyi gerekli görmesi veya üremenin önlenmesi durumlarında izin verilebilir.
Bir hayvana tıbbî amaçlar dışında, onun türüne ve etolojik özelliklerine aykırı hale getirecek şekilde ve dozda hormon ve ilaç vermek, çeşitli maddelerle doping yapmak, hayvanların türlerine has davranış ve fizikî özelliklerini yapay yöntemlerle değiştirmek yasaktır.

Yasaklar
MADDE 14.- Hayvanlarla ilgili yasaklar 
L) Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak; takas etmek, sergilemek ve hediye etmek.


Ek.3
213 sayılı Vergi Usul Kanunu 
MADDE 359
KAÇAKÇILIK SUÇLARI VE CEZALARI
    
a) Vergi kanunlarına göre tutulan veya düzenlenen ve saklanma ve ibraz mecburiyeti bulunan; 
1) Defter ve kayıtlarda hesap ve muhasebe hileleri yapanlar, gerçek olmayan veya kayda konu işlemlerle ilgisi bulunmayan kişiler adına hesap açanlar veya defterlere kaydı gereken hesap ve işlemleri vergi matrahının azalması sonucunu doğuracak şekilde tamamen veya kısmen başka defter, belge veya diğer kayıt ortamlarına kaydedenler,
2) Defter, kayıt ve belgeleri tahrif edenler veya gizleyenler veya muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge düzenleyenler veya bu belgeleri kullananlar, 
Hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Varlığı noter tasdik kayıtları veya sair suretlerle sabit olduğu halde, inceleme sırasında vergi incelemesine yetkili kimselere defter ve belgelerin ibraz edilmemesi, bu fıkra hükmünün uygulanmasında gizleme olarak kabul edilir. Gerçek bir muamele veya duruma dayanmakla birlikte bu muamele veya durumu mahiyet veya miktar itibariyle gerçeğe aykırı şekilde yansıtan belge ise, muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belgedir.
b) Vergi kanunları uyarınca tutulan veya düzenlenen ve saklama ve ibraz mecburiyeti bulunan defter, kayıt ve belgeleri yok edenler veya defter sahifelerini yok ederek yerine başka yapraklar koyanlar veya hiç yaprak koymayanlar veya belgelerin asıl veya suretlerini tamamen veya kısmen sahte olarak düzenleyenler veya bu belgeleri kullananlar, üç yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Gerçek bir muamele veya durum olmadığı halde bunlar varmış gibi düzenlenen belge, sahte belgedir.

c) Bu Kanun hükümlerine göre ancak Maliye Bakanlığı ile anlaşması bulunan kişilerin basabileceği belgeleri, Bakanlık ile anlaşması olmadığı halde basanlar veya bilerek kullananlar iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

5199 SAYILI YASAYI İHLAL EDEN SİTE YÖNETİMLERİ İLE İLGİLİ ORMAN VE SU İŞLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ'NE ŞİKAYET YAZISI ÖRNEĞİ

TC.  TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI … İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE, … Sitesi Yönetimi, … (olayın detayları) yapmak sureti ile 5199 sayılı Hayv...